Dobrodošli na Električna Vozila! Forum je migriran na phpBB platformu i morate RESETOVATI SVOJU ŠIFRU kako biste mogli da se ulogujete. Sada postoji i podrška za Tapatalk. Uživajte! :)

Tesla Model 3 Performance 2025 - kako sam prešao na struju i osnovao EV forum

Ovde diskutujemo o aktuelnim modelima, brendovima, zanimljivostima i generalno o EV tehnologiji.
djakza
Pridružio se: 27 Apr 2026, 00:45

Re: Tesla Model 3 Performance 2025 - kako sam prešao na struju i osnovao EV forum

Post od djakza »

Heinz napisao: 29 Apr 2026, 11:42 Uslov je da je preko 50% delova iz EU, ne gde je fabrika.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Hvala na ispravci, ali u to se valjda uklapa Model Y proizveden u Berlinu?
Heinz
Pridružio se: 16 Mar 2026, 14:06

Re: Tesla Model 3 Performance 2025 - kako sam prešao na struju i osnovao EV forum

Post od Heinz »

Ne bih znao, niti kako carina to prihvata.

Korisnikov avatar
Gizmo
Site Admin
Pridružio se: 05 Dec 2025, 00:09

Post od Gizmo »

djakza napisao:
Heinz napisao: 29 Apr 2026, 11:42 Uslov je da je preko 50% delova iz EU, ne gde je fabrika.

Hvala na ispravci, ali u to se valjda uklapa Model Y proizveden u Berlinu?
Uklapa se naravno, Y proizveden u Berlinu je evropski auto. Zavisi, ako sam radiš uvoz, onda definitivno proveri da mu VIN počinje sa XP7, i teraš prodavca da ide da izvadi EUR.1 sertifikat, to je našoj carini bitno jer bez toga će ti naplatiti carinu.

Placevi i drugi profesionalci koji uvoze umesto tebe su upoznati sa procedurom i nabaviće EUR.1 i sve što je potrebno, tako da tu nema brige.

Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gizmo
Site Admin

Post od Gizmo »

tesla_model_ 3_performance_highland_2025_after_wash.png
tesla_model_ 3_performance_highland_2025_after_wash.png (6.36 MiB) Pogledano 95181 put
Korisnikov avatar
Gizmo
Site Admin

Post od Gizmo »

tesla_model_3_performance_2025_gizmo.png
tesla_model_3_performance_2025_gizmo.png (6.86 MiB) Pogledano 39104 puta
noob
Pridružio se: 16 Mar 2026, 16:36

Tesla Model 3 Performance 2025 - kako sam prešao na struju i osnovao EV forum

Post od noob »

Da pohvalim temu i zahvalim na informacijama. Crvena boja izgleda odlično. Ubacio sam punjač u garažu, prodao fosillca i sad se tražim.
Gotivim Teslu i mislim da ima najbolji softver za EV (probao sam Y, a imao sam kratko Golfa 7 EV). Teslu nisam još kupio zbog cene kasko osiguranja, ne priznaju popravke u inostranstvu (gde mora u ovlašćeni ići ako je u garanciji) osim neka poput Sava osiguranja, ali je tada i polisa 4-5000e (nije greška). Dok Tesla ne dođe zvanično u Srb nova ili stara 2-3-4 godine kako gledam (sa crnom bravom i toplotnom gledam) se ne isplatiti, mada svakako pratim oglase za neku ponudu koju ne mogu da dobijem 3 ili Y.
Korisnikov avatar
Gizmo
Site Admin

Post od Gizmo »

Hint hint - Vanja iz EV Clinic ima pouzdanu insajdersku informaciju da Tesla dolazi zvanično u Srbiju krajem godine ili početkom sledeće. Možda nije loše da se sačeka, kome se ne žuri.

Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk

noob
Pridružio se: 16 Mar 2026, 16:36

Post od noob »

Videćemo, nije mi hitno ali ću uzeti nešto da se vozikam do tada, sad pratim teme. Čak sam hteo da odem da kupim Deepal S05 koji je bio test vozilo videh kod nas na oglasu, ali prodat mi ispred nosa.
Odgovori