Dobrodošli na Električna Vozila! Forum je migriran na phpBB platformu i morate RESETOVATI SVOJU ŠIFRU kako biste mogli da se ulogujete. Sada postoji i podrška za Tapatalk. Uživajte!
Vozim već nekoliko meseci model iz naslova i rešio sam da ga predstavim. Otvoren sam za sva pitanja a odgovre ću pisati čim pre, kako budem imao vremena. Takođe pisaću i svoje utiske jer sam u potpunosti prošao put prilagođavanja, od vozača SUS modela do potpuno električnog vozila. Ne zadovoljavam nijedan kriterijum prvog kupca BEV-a (osim što imam mogućnost punjenja u firmi) pa sam ipak našao svoje mesto pod BEV suncem.
Dobrodošao. Koliko te je izašao ukupno? Kako ti se dopada enterijer i materijali u odnosu na ono što si vozio prethodno? Kako se ponaša u vožnji, vuče li i nudi li zabavu za taj novac? Lepa je boja, nesvakidašnja. Besplatno punjenje u firmi je zapravo najbolji način punjenja
Evo ovako, ovaj je na akciji koštao 37.490, praktično je za prve kupce poklanjana panorama koja košta još 1.500 €. Materijalima sam oduševljen, ništa ne krcka, imam neki osećaj premijuma ili polupremijuma da se bolje izrazim. Videćemo tokom vremena da li će se i koliko sam materijal habati, zasad sve deuje veoma kvalitetno. Ranije nisam vozio premijum automobile, samo povremeno, ali sam uvek vozio nove, evropske i japanske, ovo deluje za klasu bolje.
E sad što se tiče vožnje, time sam apsolutno oduševljen. Ova verzija ima dva motora i 435 KS, 500 Nm, ubrzanje je takvo da kada uradim kick down i meni kao vozaču ne bude dobro a ne samo putnicima, 5,5 sekundi mu treba do 100 na sat.
Međutim, iako sam ranije uvek voleo bržu vožnju ovaj auto me primirio, verovatno zbog autonomije, počeo sam da ga vozim tokom zime kada je potrošnja bila osetno veća nego sada kada je toplije vreme. To ne znači da maksimalno ne koristim snagu i ubrzanje, kako po gradu tako i tokom preticanja.
Pored dobrih performansi najviše mi se sviđa ležanje, kako upija rupe, upravljivost i ozvučenje, volim dobru muziku u kolima.
Autonomija mu dosta zavisi od temperature. Jedan eksperiment sam sproveo, otvoren put, ibarska magistrala, zima, malo ispod 0°, za 60 km mi je skinuo 100 km autonomije. Pre neki dan ista deonica, skinuo mi je 58 km, manje nego što je stvarna razdaljina koju sam prešao.
Auto put, zima, ista temperatura kao ibarska, 80 km pređenih skinuto 140 km autonomije. Pre neki dan skinuo 105 km za istu deonicu, brzina u oba slučaja 120 km/h.
Standardna oprema je prebogata, neke stavke bezbednosne opreme sam morao da googlam da bih znao koju funkciju imaju. Jedino što mi baš nedostaje jesu matrix svetla, to mi je na prethodnim automobilima bila baš bitna stavka.
I takođe mi je bilo važno da mi je auto prelep, baš uživam u svakom pogledu.